T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / SİVRİHİSAR - Sivrihisar Fahri Keskin Fen Lisesi

FAHRİ KESKİN

FAHRİ KESKİN

     Fahri Keskin,  08.01.1947 yılında Sivrihisar'da doğdu. Annesi, Hasan Karacalar kızı Vesile Mukaddes,  babası, 'Yemenici' Fahri Keskin oğlu Ahmet Nuri'dir.  Ata mesleği yemenicilik ile     iştigal eden baba Ahmet Nuri,  ileri görüşlü kişiliği ile çocuklarının tahsiline önem vermiştir.  Çocukluğu Sivrihisar'da geçen ve dört erkek kardeşin en büyüğü olan Fahri Keskin,  İlk ve          orta  öğrenimini Sivrihisar' da   tamamladıktan   sonra   başarılı  bir   tahsil   hayatı   sürdürmüş    tür.  Sırasıyla Ankara Erkek İlköğretmen  Okulunu  ve Turizm ve Ticaret  Yüksek  Öğretmen   Okulunu  bitirmiştir. Ticaret   Liselerinde öğretmenlik yapmıştır.

    Fahri  Keskin'in  üç  çocuğu vardır.

    Fahri Keskin,  bir  süre  öğretmenlik  yaptıktan  sonra iş ve ticaret hayatına atılmış  ve  gıda  sektöründe  başarılı çalışmalara yer vererek pek çok kişiye iş imkanı, istihdam sağlamış, böylece Eskişehir'in önde gelen iş adamları arasında yerini almıştır.

    Fahri KESKİN'  öğretmenlik  mesleği  ve  ticaret   hayatındaki   başarılı çalışmalarının  yanı  sıra  yardım  severliği,  hayır  severliği, kadirşinaslığı, insanların dertleriyle hemhal olması, diğerkamlığı; eğitime, kültüre, milli ve manevi  değerlere  verdiği  önemle,  maddi ve manevi desteklerle  de  Eskişehirli ,  Sivrihisarlı  hemşerilerinin  takdirini kazanmıştır.

     Fahri KESKİN'i  yaklaşık kırk yıl önce Sivrihisar'da kurulan vakıf, aşevi,  dernek gibi sosyal ve kültürel etkinlikler içinde görüyoruz. Eğitime katkıları da yeni değildir. Dedesi  merhum  Hasan Karacalar' dan  kendilerine  intikal eden  Sivrihisar'daki   arsayı  okul  yapılmak üzere bağışlamış, maddi  ve  manevi  desteklerile  ilçemize   1988  yılından bu yana hizmet veren Hasan Karacalar İlköğretim Okulunu kazandırmıştır.

    Fahri Keskin' e   göre   Sivrihisarlı   olmak  ve  öğretmen  olmak   bir ayrıcalıktır.  O,  daima  bu  hasletleriyle  gurur  duymuştur.  Bu  yüzden her fırsatta  Sivrihisar'a  ve  öğretmenlik  mesleğine  olan  bağlılığını,  sevgisini göstermiştir.

    Fahri KESKİN,  kendisine  duyulan  bu  takdir  ve  güven  neticesinde halkımızın teveccühleri ile Eskişehir Milletvekili seçilerek  TBMM  22. Dönem Milletvekili olarak görev yapmış, Türk Milleti adına yasama ve hizmet çalışmalarında bulunmuş,  Eskişehir'in  gelişmesi ve kalkınması adına başarılı çalışmalar yapmıştır.

    Fahri KESKİN,   milletvekilliği sırasında da  Sivrihisar'ı  hiç  unutmamış,  Sivrihisar'a ve Öğretmenlik  Mesleğine verdiği   önemi  göstermek  üzere Milletvekili olarak beş yıl içinde aldığı maaşların kuruşuna dokunmadan biriktirerek,  Sivrihisar'a   bir   ANADOLU   ÖĞRETMEN   LİSESİ yaptırmayı  kafasına koymuştur. Fahri KESKİN, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde  Türkiye'de  başka bir örneği bulunmayan bu özverisi ile biriktirdiği Milletvekili maaşları ve ayrıca bu birikim üzerine kattığı önemli maddi katkılarıyla Sivrihisar'a modern  FAHRİ   KESKİN ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ'  ni  kazandırmıştır.Okulun açılışı TBMM Meclisi Eski Başkanı  ve  Başbakan Yardımcısı   Sayın Bülent ARINÇ ve halkımızın coşkulu katılımlarıyla yapılarak, sevgili öğretmen adaylarımızın hizmetine sunulmuştur.

     Fahri KESKİN, kendisinin  de  bir  mensubu  olarak  gurur  duyduğu öğretmenlik mesleğini seçen genç öğretmen adaylarına bakışı çok farklıdır. Geleceğimizi  teslim   edeceğimiz öğretmen adaylarımızın güzel ortamlarda en  iyi  şekilde  yetişmeleri,  onların  başarılı  birer  öğretmen  olmaları için hiçbir  fedakarlıktan  kaçınmaz.  Sevgili öğretmen adayı arkadaşlarımız için tamamen  kendi  imkanlarıyla  yaptırıp,   2009 yılında hizmete sunduğu yirmi dört derslikli FAHRİ  KESKİN  ANADOLU  ÖĞRETMEN  LİSESİ  bunun  en  güzel örneğidir.

 

    SAYIN FAHRİ KESKİN,

    SEVGİLİ  ÖĞRETMEN ADAYLARIMIZA ŞÖYLE SESLENİYOR;

 "Değerli arkadaşlar, Sivrihisar köklü tarihi, kültürü ile Türkiyemizin önemli ve şirin köşelerinden biridir. Şimdi ülkemizin çeşitli köşelerinden okumak, öğretmen olmak  için  Sivrihisar'a  gelen  siz  değerli  gençlerimiz  ile  Sivrihisar  daha bir şanslı, daha  bir  güzel... Sevgili   Öğretmen   Adaylarımıza   modern  bir  eğitim kurumunu  armağan  etmenin  gurur  ve  kıvancını  yine   sizlerle  paylaşıyorum. Sizler, buradan  aldığınız  ilim ,irfan  ve  feyizle yarın yurdun en uzak köşelerine kadar  bu  ışığı  taşıyacak  ve  gelecek  nesillere,  Türkiye'mizin  geleceğine  yön vereceksiniz. Sizler bizim gurur kaynağımızsınız.  Başöğretmen Atatürk'ün işaret ettiği üzere,  unutmayın ki gelecek nesiller sizin  ellerinizde  şekillenecektir. Yarınlarımızım mimarları öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum ."

 

    TEŞEKKÜRLER

    Sayın Fahri KESKİN' e öğretmen adaylarımıza armağan ettiği modern 'FAHRİ KESKİN ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ'   binası  için ve  bu güne kadar Sivrihisar'a, Sivrihisarlılara  ve  öğrencilerimize  yaptığı   tüm hizmetlerinden  ve   bundan   sonra   da   devam  edecek   olan  çalışmaları      ile  getirecekleri   hizmetlerinden   dolayı  okul  yönetimi  olarak;     Sivrihisarlılar  ve   öğrencilerimiz   adına   en  kalbi  duygularımızla  ve  muhabbetle  şükranlarımızı, saygılarımızı sunar, sağlık ve esenlikler dileriz.

     Ayrıca, Sayın Fahri KESKİN'İ yaptığı hizmetlerde yalnız bırakmayan ve onu daima destekleyen KESKİN ailesinin tüm fertlerine teşekkürlerimizi sunarız.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 12.08.2020 22:50 - Görüntülenme: 6106
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
FAHRİ KESKİN,