ESKİŞEHİR / SİVRİHİSAR - Sivrihisar Fahri Keskin Fen Lisesi

Nis

Okulumuz öğrencilerine geleceklerini planlarken daha doğru seçimler yapabilmek için yardımcı olmak adına bugün Eskişehir İşkur'da iş ve meslek danışmanı uzmanı olarak görevli sayın Dilek Kaya tarafından seminer düzenlendi. Doğru meslek seçmenin iş ve sosyal hayattaki önemi, günümüz meslekleri, geleceğin meslekleri ve gelecekte yok olabilecek meslekler hakkında keyifli bir bilgilendirme oldu. Videolar ve görsellerle desteklenen sunumda öğrencilerimiz son derece dikkatli olarak dinledikleri eğitimden  heybelerine yeni bilgiler eklediler. Kendi ilgileri doğrultusunda meslek seçebilmek adına yararlanabilecekleri genel ağ sayfaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu güzel seminer için okulumuza gelen Sayın Dilek Kaya hanımefendiye teşekkür ederiz.

Nis

Ramazan Ay'nını bereketini öğrencisinden öğretmenine, velisinden esnafına tüm bileşenlerimizle yaşıyoruz. Bir bayrak yarışına dönen hayırseverliğe bu sefer sebze meyve alımında yüklenici firmamız dahil oldu. 03.04.2024 Çarşamba iftar menümüz mercimek çorbası, patlıcan musakka, pirinç pilavı, mevsim salata ve muz dan oluştu. İftar menümüzün masrafları Sivrihisar esnafı Bülent KAŞIKÇI ( namı diğer PANTER) tarafından karşılandı. Fahri Keskin Fen Lisesi olarak Bülent KAŞIKÇI'ya öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Allah hayrını kabul etsin diyoruz.

Nis

Davran ailesi çok begenilen 26 Mart iftar menüsünü tekrar karşıladı. 02.04.2024 Salı iftar menümüz yeşil mercimek çorbası, tavuk dünyası ( kremalı,köri soslu tavuk ve makarna) salata, tulumba tatlısıydı. Menünün masraflarını okulumuz 9 ve 11. sınıf öğrencileri Şemsettin Alp - Kerem DAVRAN kardeşlerin ailesi tarafından karşılandı. Fahri Keskin Fen Lisesi olarak öğrencilerimiz adına Davran ailesine teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin diyoruz.

Nis

Razaman Ayı bereketi artarak devam ediyor. Artık İftar menüsü giderlerini karşılama konusunda hayırseverlerimiz gün yetersizliği nedeniyle menü içerisinde bir ürünü karşılamak zorunda kalıyor. 01.04.2024 Pazartesi iftar menümüz tarhana çorbası, fırın köfte patates, pirinç pilavı ve soğuk baklavadan oluştu. Menümüzün fırın köfte patates masrafları 9/B sınıfı öğrencimiz Medine DAĞCI'nın ailesi tarafından karşılanırken, soğuk baklava masrafları 11/C Sınıfı öğrencimiz Adahan KURNAZ'ın ailesi tarafından karşılanmıştır. Fahri Keskin Fen Lisesi olarak Dağcı ve Kurnaz ailelerine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul tesin diyoruz.

Mrt

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında hazırlanan ‘Lise Düzeyi Eskişehir Yöresi Ağız Sözlüğü’ tasarımı yarışmasına öğrencilerimiz hazırladıkları üç kıymetli eserle katılmışlardır.

Mrt

Eskişehir Gençlik Sempozyumu hazırlık etkinlikleri kapsamında ESTÜ Öğretim Üyelerinin katılım sağladığı  ‘ Havacılık, Uzay ve Uydu Sistemleri’ paneline Fahri Keskin Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile katılım gerçekleştirmiştir. Verimli geçen panel sonrası öğrencilerimiz öğretmenlerimiz eşliğinde ETİ Arkeoloji Müzesi’ni gezerek keyifli vakit geçirmişlerdir.

Mrt

Geleneksel hale gelen Ramazan etkiliğimizin üçüncüsünü 21.03.2024 Perşembe günü gerçekleştirdik. Programımıza İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Müftümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi katılarak bizleri onurlandırdılar. Öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen gösterilerde misafirler son derece keyifli zaman geçirdiler. Progaramımıza iştirak ederek bizleri onurlandıran misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca programın hazırlık aşamasında her türlü desteği sağlayan Müdür Başyardımcımız ve Müdür Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Programı hazırlayan ve organize eden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Deryanur ÇAKIR ile programda görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Gelenekselleşen münazara turnuvamızı okulumuz öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdik. Turnuvada toplam 10 takım yarıştı. “Liselerde Bilim Uygulamaları programı'' kapsamında gerçekleşen yarı finalde tarih, insan hakları, uzay ve havacılık konularında yarışan takımlarımızdan 11/B ve 11/C finale kaldı. Finalde “Uygarlığın gelişmesinde sanat mı, bilim mi önemlidir?” konusunu tartışan takımlarımızdan 11/B yarışmayı kazanarak münazara birincisi oldu.